Home Activiteiten Informatie Over ons Contact Onze sponsoren Links PC De Heuvelruitertjes Looweg 6A				Tel.: 0572-301 402 8105 SL  LUTTENBERG		Email: info@heuvelruitertjes.nl  Deze website is ontwikkeld door           EDUwebdesign Ponyclub ‘De Heuvelruitertjes’ Luttenberg

Kringkampioenschappen dressuur en springen

De heuvelruitertjes hebben weer goed gepresteerd op de kringkampioenschappen dressuur op 10 en 11 januari in Raalte en springen op 25 januari in Mariënheem. Onderstaande ruiters mogen naar de regiokampioenschappen dressuur (6 en 7 februari in Rijssen / 21 februari in Almelo): Kringkampioen dressuur Merel Blankvoort met haar pony Ramona MB Wybe Scholten met zijn pony Diëgo Sw Reservekampioen Lisa Tijhuis met haar pony Orchid’s Roos Merel Blankvoort met haar pony O’Fields Landor MB Sacha Bosch met haar pony Easter Van De Leliaard Martijn Blankvoort met zijn pony Spithoven’s Elexa Mb Naar de regiokampioenschappen springen (30 en 31 januari in Ambt-Delden) mogen onderstaande ruiters: Kringkampioen springen Merel Blankvoort met haar pony O’Fields Landor MB Reservekampioen Marissa Bosch met haar pony Milan du Vi Afgevaardigd Desteny Hulsman met haar pony Shakira D Wybe Scholten met zijn pony Diëgo Sw Marieke Vedders met haar pony Donna Wybe Scholten met zijn pony Valentina Martijn Blankvoort met zijn pony Donette Calando Mb
Merel Blankvoort
Wybe Scholten
Merel Blankvoort

Buitenrit 2e Pinksterdag 2015

Met een mooie opkomst van maar liefst 14 van onze leden hebben we op 2e Pinksterdag een prachtige buitenrit mogen rijden. Onder leiding van Johan Blankvoort genoten van de mooie plekken in onze omgeving, die ging door bos, water en zandpaden. Onderweg hebben we een mooie stop gehad in het Hellendoornse bos waar de organisatie ons heeft voorzien van een heerlijke versnapering en het nodige drinken. Na de onderbreking (waar alsnog hindernissen over boomstammen zijn genomen!) en het vervolg van deze mooie rit zijn we weer samengekomen in de manege. Onder het genot van frikandellen, kroketten en de nodige frisdrank kijken we met z’n allen weer terug op een geslaagde en vooral gezellige buitenrit!
Klik op de foto om te vergroten
Barchem, maandag 13 juli 2015 Vandaag zijn onze heuvelruitertjes veilig gearriveerd op het ponykamp. Iedereen is weer geïnstalleerd en er helemaal klaar voor. Er is vanmiddag ook al weer volop en met veel plezier gereden. Young Rider Zoï Snels (huidige ruiter van o.a. Quality Time TN) heeft onze ruiters springles gegeven! Erg geslaagd! Vanavond de hele club gezellig rond de tafel voor het diner! Wat de leiding (en de ruiters) verder nog in petto hebben is voor iedereen natuurlijk weer een verassing.
Barchem, dinsdag 14 juli 2015 Gisteravond hebben de touwtrekkampioenschappen plaatsgevonden. De leden hebben de leiding verslagen en zijn met z’n allen kampioen geworden. Vandaag op zoek naar het apenbos...helaas verdwenen...maar niet getreurd.... Er is een prachtige buitenrit door de omgeving van Zwiep-Barchem verreden. Vanmiddag is er inkopen gedaan door de leden voor het avondmaal. Voor de leiding spannend wat er komen ging...... Er is door iedereen flink gewerkt in de keuken en het resultaat mocht er zijn. Een overheerlijk diner! Vanavond vond er nog een variant op Twister plaats....iedereen heeft het prima naar z’n zin!

Het laatste nieuws - live vanaf het ponykamp 2015

Barchem, woensdag 15 juli 2015 Vandaag is na een beperkte nachtrust de dag weer goed van start gegaan met een stevig ontbijt. Iedereen in opperste stemming. Alle ruiters hebben een cursus gevolgd voor de goede verzorging van de pony. De mooiste vlechten zijn gemaakt en we hebben er allemaal weer wat van geleerd. De volgende uitdaging was een cross waaraan veel van de ruiters hebben meegedaan. Prachtig! Voor de jongere ruiters was het mooi om te zien. De jongsten hebben daarna hun kunsten kunnen laten zien in de rijbak. Als grote verrassing kwam Johan toch nog op kampbezoek. Mooi dat Johan er vanmiddag en vanavond bij kon zijn. Johan kwam echter niet onvoorbereid, hij kwam gewapend met waterpistool het terrein op, waarna het watergevecht losbarstte. Dat was uiteraard weer dolle pret. Opvallend was wel dat de leiding juist op dat moment aan het bellen sloeg. Dat betekent dat we volgend jaar maar waterdichte telefoons moeten gaan invoeren. Na de barbecue van vanavond startte de traditionele bonte avond. Hoe dat af gaat lopen is op het moment van dit schrijven nog een raadsel. De stemming zit er in ieder geval goed in, erg leuk allemaal. Hieronder een korte fotoimpressie van vandaag. Na afloop van het kamp wordt er een link gepubliceerd op deze pagina waarmee alle foto’s bekeken en gedownload kunnen worden. Dus houd de site in de gaten!
Barchem, donderdag 16 juli 2015 Gisteravond is de bonte avond tot in de late (of vroege) uurtjes doorgegaan. Door de leden werden meerdere quizzen bedacht met pittige vragen en uitdagingen. Er was een dansoptreden, een hilarisch vliegtuigspel met spetterend einde en de leiding las gezellig een verhaaltje voor uit het grote boek van Dikkie Dik. Natuurlijk ontbrak ook het traditionele kampvuur niet. Het kampvuur eindigde nogal abrupt doordat een emmer water de leiding miste en het kampvuur doofde. Maar de marshmellows smaakten heerlijk! Het is alweer donderdag geworden. De laatste dag van het ponykamp, maar nog een mooi programma voor de boeg. Met het weer mee, is er een laatste buitenrit gemaakt door het bos van Zwiep. Ruiters en pony’s genoten van deze mooie tocht. In de middag is een bezoek gebracht aan Erve Brooks, na het sein ‘schoenen uit’ is daar het ‘blote voeten pad’ en het ‘avonturenpad’ gelopen, door een prachtig stukje natuur, het leek wel een jungle. Na deze inspanning zijn we allen voldaan aangeschoven voor een pannenkoekenlunch. De afsluiting vond plaats op de manege waar een aantal ruiters nog energie hadden voor een partijtje beachvolleybal in de grote rijbak. Iedereen kijkt terug op een geslaagd kamp! Klik hier voor het bekijken van het complete fotoboek en de mogelijkheid tot downloaden van je foto’s!

Herfst Indoor Luttenberg (HIL) 2015

Clubkampioenschappen 2015

Op zondag 20 september hebben de clubkampioenschappen plaatsgevonden, van zowel de ponyclub, rijverenigingen als de recreatieruiters. Naast de onderdelen dressuur en springen zijn er door de verenigingen ook mooie viertallen en een zestal verreden. Kas Gorter is clubkampioen 2015 geworden! De gezelligheid, mooie prestaties en de organisatie ervan heeft ons allen weer een mooi dag gebracht!
Kas Gorter Clubkampioen 2015

Uitslagen - Springen

1. Sacha Bosch 2. Kas Gorter 3. Merel Blankvoort 4. Marieke Vedders 5. Lisa Bosch 6. Thomas Bosch 7. Suzan ten Broeke 8. Wybe Scholten 9. Milou Lugtenberg 10. Marissa Bosch

Uitslagen Bixie

1.

Dieuwke Scholten

2.

Jasmijn Gorter

3.

Debby Haarman

4.

Pien Veldmate

Uitslag - overall clubkampioen

Kas Gorter

Uitslagen - Dressuur

1. Emma Veldmate 2. Marissa Bosch 3. Kas Gorter 4. Anne Veldmate 5. Milou Lugtenberg 6. Sacha Bosch 7. Wybe Scholten 8. Lisa Bosch 9. Merel Blankvoort 10. Suzan ten Broeke 11. Kirsten Kampman 12. Marieke Vedders 13. Thomas Bosch

Verreden springen BB

Kirsten Kampman Anne Veldmate Emma Veldmate

Uitslagen zestal

3e- plaats, vertegenwoordigd door:

Dieuwke Scholten Pien Veldmate Debby Haarman Jasmijn Gorter Emma Veldmate Anne Veldmate
Kas Gorter, Sacha Bosch en Emma Veldmate
De spannende prijsuitreiking
Gezelligheid ten top
Kampioen met instructeur Raymond Veldmate
De voorbereidingen van het zestal
De geweldige uitvoering onder leiding van instructrice Mari-Lisa Kooijman
Wat een belangstelling!
Het zestal is mede mogelijk gemaakt door Roeke Ruitersport

Jubileum Paul Hogeman - 45 jaar in het bestuur van onze ponyclub

Als 45 jaar trouw bestuurslid, met hart voor de club, staat Paul Hogeman altijd klaar voor de ponyclub in Luttenberg. Naast het jarenlange penningmeesterschap weet Paul Hogeman ieder jaar alle touwtjes weer aan elkaar vast te knopen, of het nu gaat om een evenement op de club of een actie om geld in te zamelen en de club daarmee draaiende te houden. Zo organiseert hij al jaren de worstactie, oudijzeractie, Sint Steffenrit, Sinterklaasfeest enzovoort. Paul voelt zich één met de club en zorgt er altijd voor dat alle ponyclubleden en vrijwilligers het naar het zin hebben.
Op zondag 13 december is het niet zomaar aan hem voorbijgegaan. Met koets en stoet van 20 leden te pony zijn Paul, zijn vrouw en kinderen thuis opgehaald. Na een mooi rondje Luttenberg arriveerde de stoet bij de manege. Daar werd het gezelschap ontvangen door een erehaag van pony’s en de gasten die op de uitkijk stonden. Ook de KNHS waardeert vrijwilligers die zich op bijzonder bestuurlijke wijze hebben ingezet voor de wedstrijdsport. Daarom kreeg Paul een KNHS onderscheiding opgespeld door de voorzitster van de club, Ilse Bosch. Tijdens een gezellig feestje op de manege werd Paul ook nog eens door de ponyclubleden, ouders en het Stichtingsbestuur in het zonnetje gezet.

Sinterklaas en Pieten komen ook langs op de ponyclub!

Sint en Pieten kwamen op vrijdag 4 december langs op de ponyclub! Mooi dat Sint en Pieten daar vlak voor de pakjesavond toch nog even tijd voor hebben kunnen vrijmaken. Van ieder lid had Sint wel wat te vertellen. Een druk programma ....het ging zelfs zover dat Sint nog over 3 leden aan het praten was terwijl hij alweer op Amerigo zat....maar via de luisterpiet en vertelpiet hebben we gehoord dat het  allemaal wel erg goed zat en Sint apetrots is op ieder ponyclublid!  Het was een leuke avond met gezellige muziek, stoelendansplezier en chocoladeletters.

St. Steffenrit 2015 - 26 december

Vandaag is de St. Steffenrit verreden, zoals ieder jaar een goed traditioneel gebruik op 2e kerstdag. Het was prachtig weer. Met een temperatuur die niets met winter te maken heeft (14 graden!) hebben de ruiters van de ponyclub, recreatievereniging en rijvereniging een mooie buitenrit kunnen maken. We zijn door de organisatie weer goed verzorgd, van warme chocolademelk onderweg tot winterse snert in de kantine.
Archief nieuws 2015